MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Cilt Bakım Rutininize C Vitamini Serumu Eklemek İçin 11 Neden

06-10-2022 19:28
Cilt Bakım Rutininize C Vitamini Serumu Eklemek İçin 11 Neden

Cilt Bakım Rutininize C Vitamini Serumu Eklemek İçin 11 Neden

C vitamini serumu nedir?

Aklınız cilt bakımıyla meşgulse, muhtemelen C vitamini serumlarını duymuşsunuzdur.

C vitamini, yaşlanmayı geciktirici destek için piyasadaki en iyi bileşenlerden biri ve pürüzsüz, eşit ve ışıltılı bir cilt sağlamanın anahtarı olarak lanse edilir.

Muhtemelen diyetinizde C vitamini alıyor olsanız da, bunun doğrudan cildinize gideceğini garanti etmenin bir yolu yoktur. Serumları ve diğer topikal ürünleri kullanmak, bu faydaları elde etmenin en doğrudan yoludur.

Rutininize neden C vitamini serumu eklemeniz gerektiğini, yeni bir ürünü nasıl tanıtacağınızı ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

C Vitamininin Faydaları

·Çoğu cilt tipi için güvenlidir.

·Hidrasyon sağlar.

·Cildinizi aydınlatabilir.

·Kızarıklığı azaltabilir.

·Hiperpigmentasyonu azaltabilir.

·Göz altı halkalarının görünümünü azaltabilir.

·Kollajen üretimini teşvik eder.

·Sarkmayı önlemeye yardımcı olabilir.

·Güneş hasarına karşı koruyabilir.

·Güneş yanığını yatıştırabilir.

·Yara iyileşmesine yardımcı olabilir.

1. Çoğu Cilt Tipi İçin Güvenlidir

C vitamini mükemmel bir güvenlik profiline sahiptir. Çoğu insan topikal C vitaminini herhangi bir yan etki yaşamadan uzun süre kullanabilir.

2017 yılında yapılan bir araştırma incelemesi, C vitamininin %20'nin üzerindeki konsantrasyonlarda küçük cilt tahrişine neden olabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, cilt bakım ürünlerinde konsantrasyonu genellikle %10 ile %20 arasında değişir.

C vitamini ayrıca alfa hidroksi asitler, retinoller ve SPF dahil olmak üzere diğer cilt bakım aktif maddeleriyle birlikte kullanmak için güvenlidir.

2. Nemlendiricidir

2017 araştırma incelemesine göre, çoğu sağlıklı cilt ve organ, yüksek konsantrasyonlarda C vitamini içerir ve bu da C vitamininin vücutta dolaşımdan biriktiğini gösterir.

İnceleme yazarları, topikal C vitamininin cilde en iyi askorbik asit formunda nüfuz ettiğini belirtti.

Cilt bakımında kullanılan bir başka C vitamini türevi olan magnezyum askorbil fosfatın, 2022 tarihli bir incelemeye göre cilt üzerinde nemlendirici bir etkiye sahip olduğu gösterilmiştir. Transepidermal su kaybını (TEWL) azaltarak cildinizin nemi daha iyi tutmasını sağlar.

2019 araştırmasına göre, Deschampsia antarktika ekstraktı, ferulik asit ve C vitamini içeren bir kirlilik önleyici, antioksidan serum TEWL'yi yüzde 19 oranında azaltarak cilt bariyeri işlevini iyileştirdi.

3. Cildinizi Aydınlatabilir

C vitamini pigmentasyonun solmasına yardımcı olabilir ve donukluğu azaltmak için cildin yüzeyini pürüzsüz hale getirebilir. Bu cilde genç bir ışıltı verir.

Bir 2017 incelemesi, C vitamini kullanımının melanin üretimini engellediğinin gösterildiğini belirtiyor. Melanin, cilt renginden sorumlu pigmenttir.

Melanin üretimini engelleyerek, C vitamini koyu lekelerin ve hiperpigmentasyonun solmasına yardımcı olabilir. Ayrıca cildinizin görünümünü aydınlatmaya da yardımcı olabilir.

4. Kızarıklığı Azaltmaya Ve Cilt Tonunuzu Eşitlemeye Yardımcı Olur

2015 yılında yapılan bir incelemeye göre, C vitamininin antioksidan kapasitesi sayesinde bir anti-inflamatuar ajan olarak hareket ettiği de gösterilmiştir. Bu, cildinizi rahatlattığı ve şişkinliği azaltabileceği anlamına gelir.

C vitamininin anti-inflamatuar etkisi aşağıdakilere yardımcı olabilir:

·Oksidatif hasara neden olan serbest radikalleri nötralize eder.

·İnflamatuar bir bağışıklık tepkisini caydırmak için bağışıklık sistemini optimize eder.

·C vitamininin anti-inflamatuar özellikleri ayrıca kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olabilir ve bu da daha eşit bir cilt yaratabilir.

·Koyu lekelerin, kızarıklığın ve tahrişin birlikte azaltılması, net ve pürüzsüz bir cilt tonu sağlar.

5. Hiperpigmentasyonun Solmasına Yardımcı Olur

Melanin üretimini engellediğinden, C vitamini aslında hiperpigmentasyonu azaltabilir.

Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri ve melazma dahil olmak üzere hiperpigmentasyon, cildin belirli bölgelerinde melanin aşırı üretildiğinde ortaya çıkar. Aknenin iyileştiği bölgelerde de olabilir.

C vitamini, tirozinaz olarak bilinen bir enzimin aktivitesini azaltarak melanin sentezini engeller. Derideki hiperpigmente lekelerin pigmentasyonunu azaltmak için dermatolojide yaygın olarak kullanılır.

Çalışmalar sınırlı olsa da, dişeti melanin hiperpigmentasyonunu (diş eti hiperpigmentasyonu) tedavi etmek için de kullanılmıştır.

Akne ile başa çıkmak için kullanılır mı? C vitamini serumlarına ek olarak, hiperpigmentasyon akne tedavisi için başka seçenekler de vardır.

6. Göz Altı Halkalarının Görünümünü Azaltır

C vitamini serumları, göz altı bölgesini dolgunlaştırarak ve nemlendirerek ince çizgileri düzeltmeye yardımcı olabilir.

C vitamini genel kızarıklığı azaltmada daha etkili olsa da, bazı insanlar göz altı halkaları ile ilişkili renk bozulmasını hafifletmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Koyu halkalar için yapılan üç tedaviyle ilgili küçük bir 2019 araştırmasına göre, C vitamini mezoterapisi göz altı halkalarının pigmentasyonunda önemli bir iyileşme sağladı. Bununla birlikte, bazı katılımcılar da yanma hissi bildirdiler.

Göz altı torbalarından kurtulmanın diğer bazı yolları, soğuk kompres kullanmak ve cilt bakım rutininize retinol eklemektir.

Göz altı derisi ince ve hassastır, bu nedenle göz altı bölgesi için özel olarak tasarlanmış ürünlere bağlı kalmak en iyisidir.

7. Kollajen Üretimini Teşvik Eder

Kolajen, zamanla tükenen doğal olarak oluşan bir proteindir. Daha düşük kolajen seviyeleri ince çizgilere ve kırışıklıklara neden olabilir.

C vitamini, kolajen sentezi süreci yoluyla kolajen üretimini artırmak için iyi bilinir. Aslında, kolajen sentezi C vitamini olmadan gerçekleşemez.

Bunun nedeni, C vitamininin kolajen sentezi için gerekli olan iki enzim için temel kofaktör olmasıdır:

·Kollajen molekülünü stabilize eden prolil hidroksilaz

·Yapısal güç sağlayan lisil hidroksilaz

Diyetiniz yoluyla kolajen üretimini de artırabilirsiniz.

8. Cilt Sarkmasını Önlemeye Yardımcı Olabilir

Kollajen üretimi cildin esnekliği ve sıkılığıyla ilişkilidir. Kolajen seviyeleriniz düşmeye başladığında cildiniz de sarkmaya başlayabilir.

Bir 2017 incelemesi, C vitamini serumu uygulamak, kolajen üretimini artırarak genel bir sıkılaştırma etkisine neden olabilir. Bu, doğal yaşlanma, oksidatif stres hasarı veya aşırı kilo kaybı nedeniyle oluşan sarkmalar için geçerlidir.

Bu, sarkmış cilt görünümünü azaltmaya yardımcı olabileceği ve cildinizin daha sıkı ve daha tonlu görünmesini sağlayabileceği anlamına gelir.

9. Güneş Hasarına Karşı Korur

Kirletici maddeler veya ultraviyole (UV) ışınlama yoluyla oksidan strese aşırı maruz kalma, ciltteki C vitamini eksikliği ile ilişkilidir.

Araştırmacılar bunun bir sebep mi yoksa sonuç mu olduğundan emin olmasa da, daha olgun veya ışıktan zarar görmüş ciltlerde C vitamini seviyeleri de daha düşüktür.

Güneş hasarına serbest radikal adı verilen moleküller neden olur. Bunlar elektronu eksik olan atomlardır. Serbest radikaller, bir elektronu çalabilecekleri diğer atomları ararlar ve bu, ciltte ciddi hasara yol açabilir.

C vitamini antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, bu serbest radikallere bir elektron vererek sağlıklı cilt hücrelerini korur ve onları zararsız hale getirir.

10. Güneş Yanıklarını Yatıştırmaya Yardımcı Olabilir

2017 yılında yapılan bir incelemeye göre, C vitamini kızarıklığı en aza indirmenin yanı sıra hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu, hasarlı hücreleri sağlıklı yenileriyle değiştirir.

Yukarıdaki 2017 incelemesine göre, E vitamini ve diğer bileşiklerle birlikte C vitamininin topikal uygulanmasının da UV ışınlarına (güneş yanığı) bağlı yaralanmayı azalttığı gösterilmiştir. Bu kombinasyon ayrıca aşırı UV maruziyetinin neden olduğu iltihabı azaltır.

Araştırmacıların tek başına C vitamininin güneş yanığını tek başına azaltmada çok az etkili olduğunu bulduklarını belirtmek önemlidir.

11. Genellikle Yara İyileşmesini Hızlandırmaya Yardımcı Olur

Güneş yanığı üzerindeki etkileri göz önüne alındığında, topikal C vitamini uygulamasının genel yara iyileşmesini hızlandırabilmesi şaşırtıcı olmamalıdır. Sağlıklı yara iyileşmesi, iltihaplanma, enfeksiyon ve yara izi riskinizi azaltır.

Aslında, bu önemli vitaminde eksiklik olması, yaraların iyileşmesinin daha uzun sürmesine neden olabilir.

2017 yılında yapılan bir inceleme, C vitamini takviyesi almanın vücuttaki ve ciltteki antioksidan seviyelerini artırarak cildin iyileşmesi ve büyümesi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu buldu.

Bunun nedeni kısmen yara iyileşmesinin kolajen oluşumu ile ilişkili olması ve C vitamininin kolajen üretimini artırmasıdır.

C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?

Topikal C vitamini genellikle iyi tolere edilse de, tüm cilt ürünleri yan etkilere neden olma potansiyeline sahiptir.

Alerjik reaksiyon riskinizi değerlendirmek için her zaman bir yama testi yapmalısınız.

Ön kolunuz gibi gizlenmesi kolay küçük bir cilt bölgesi seçin. Az miktarda ürün uygulayın ve 24 saat bekleyin. Herhangi bir yan etkisi yoksa yüzünüze uygulayabilirsiniz. Döküntü, kızarıklık veya kurdeşen geliştirirseniz kullanmayı bırakın.

Tam bir uygulama zamanı geldiğinde, ürünün etiketindeki talimatları izleyin.

Tekrarlanan maruziyetten sonra cilt reaksiyonu olması mümkündür, bu nedenle birkaç hafta arayla yeni ürünleri birer birer tanıtmak en iyisidir.

C vitamini serumu tipik olarak günde bir veya iki kez uygulanır. İyi bir kural, temizlemek, C vitamini serumu uygulamak ve ardından nemlendirmektir. Cilt bakım ürünlerini temiz ellerle uyguladığınızdan emin olun.

Diğer aktif maddelerle birlikte güvenle kullanılabilir, ancak niasinamid içeren ürünlerle birlikte kullanılması C vitaminini daha az etkili hale getirebilir.

2020 tarihli bir incelemeye göre, tirozin, çinko ve C vitamini kombinasyonunun, C vitamininin biyoyararlanımını yalnızca C vitamininden 20 kat daha fazla arttırdığı gösterildi.

Ürününüzün son kullanma tarihini kontrol ettiğinizden emin olun. Ürün kararmışsa veya başka bir şekilde renk değiştirmişse, C vitamini muhtemelen oksitlenmiştir. Ürünün kullanımı hala güvenli olsa da, artık aynı faydaları sağlamamaktadır.

Potansiyel Yan Etkiler Ve Riskler

Tahriş olası olmasa da, tam uygulamadan önce her zaman bir yama testi yapmalısınız. Cildinizin seruma nasıl tepki vereceğini belirlemenin tek yolu budur.

Cildiniz özellikle hassassa, L-askorbik asit içeren ürünlerden kaçının. Magnezyum askorbil fosfat içeren ürünlerin tahrişe neden olma olasılığı daha düşük olabilir.

C Vitamini Ürünleri

Serum stabilitesi iki şeyden etkilenir: ürün formülasyonu ve paketleme.

Aşağıdaki C vitamini türevleri, gücü daha uzun süre korumak için tasarlanmıştır:

·L-Askorbik Asit

·Askorbil Palmitat

·Magnezyum Askorbil Fosfat

Ayrıca ürünün su içermeyen bir formülasyona sahip olduğundan emin olmalısınız. Ve şişe opak ve hava geçirmez olmalıdır.

Sonuç Olarak:

Tutarlılık, maksimum etkinin anahtarıdır, bu yüzden bunu sizin için anlamlı olacak şekilde cilt bakım rutininize ekleyin.

Bazı insanlar UV koruyucu özelliklerinden yararlanmak için sabahları uygularken, diğerleri en iyi gece serumu olarak çalıştığını düşünür. Diğerleri günde iki kez uygular.

Tahriş veya rahatsızlık hissetmeye başlarsanız kullanmayı bırakın.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!

‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©

İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.