MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

AT KESTANESİ

 
Latince / İngilizce / Almanca / Fransızca adlar:  Aesculus hippocastanum /L. Conker tree, horse-chestnut / Gemeine Rosskastanie Weiße Rosskastanie / Marronnier blanc, marronnier commun, marronnier d’Inde
 
Botanik özellikler: 30 m yüksekliğinde, yaprak döken bir ağaç. Gövde gençken pürüzsüz, yaşlandıkça kabuklu. Yapraklar uzun saplı, karşılıklı dizilmiş ve 10-25 cm uzunluğunda 5-7 yaprakçıktan ibaret. Çiçekler beyaz tabana doğru sarı veya pembemsi, 25-30 yüksekliğinde, dik topluluklar oluşturmuş. Meyve 6 cm çapında ve az çok yuvarlak, yeşil, dikenli. Tohum genellikle 1 adet, parlak koyu kahverengi.
 
Yayılış: Anavatanı Güneydoğu Avrupa. Yol kenarları, bahçe ve parklarda yetiştirilir.
 
Doğal yetişme ortamı:Genellikle yüksek bölgeler, az çok gölgeli ve nemli ormanlık yerler
 
Yetiştirme koşulları: Güneşli veya hafifçe gölgeli yerlerde, zengin ve süzek topraklarda iyi gelişir. Özellikle olumsuz şehir koşullarına dayanıklıdır. Tohumla çoğaltılır.
 
Kullanılan kısım:Gövde kabuğu, tohum
 
İçerik: Amino asitler, flavonoitler, kumarinler, saponinler (essin), tanenler
 
Hasat zamanı: Sonbahar
 
Tıbbi etki: Antienflamatuvar, antiödem, antispazmotik, ekspektoran, venotonik
 
Kullanım şekli ve dozu: Tohum: 0.6-2 g / gün Standardize tohum ekstresi: 20-60 mg / gün Uyarılar: Tohumlar doğrudan ve özellikle yüksek dozda kullanıldığında kusma, başağrısı, sersemlik hali ve solunum felci ortaya çıkabilir. Haricen kullanımda alerji görülebilir. Kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Anne adayları ve emzirenler dahilen kullanmamalıdır.
 
Veterinerlikte kullanımı: Toplardamar sorunları ve amfizemde kullanılır.
 
Diğer kullanımları: Gövde kabukları sarı boyar madde içerir. Pembe ve katmerli çiçekli çeşitleri bahçelerde ve yol kenarlarında yetiştirilir. Tohumları özellikle at ve geyikler tarafından yenir.
 
Kaynaklar: Leach MJ, Pincombe J, Foster G. 2006. J Wound Care 15(4): 159-67 Pittler MH, Ernst E. 1998. Arch Dermatol 134(11): 1356-60 Pittler MH, Ernst E. 2004. Cochrane Database Syst Rev 2: CD003230 Siebert U, Brach M, Sroczynski G et al. 2002. Int Angiol 21(4): 305-15 Sirtori CR. 2001. Pharmacol Res 44(3): 183-93
 
Buradaki Bilgiler Hekim, Eczacı ve Diğer Sağlık Profesyonellerini bilgilendirmek amacıyla bilimsel makaleler referans alınarak hazırlanmıştır. Fitoterapi ve Aromaterapi bir uzmanlık alanıdır. Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!
İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.