MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Egzamaya İyi Gelen Bitkisel Yağlar Nelerdir?

14-09-2021 12:36
Egzamaya İyi Gelen Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Genellikle alerji ve stres sonucunda oluşan egzama, her yaştan insanda görülebilen bir cilt hastalığıdır. Ciltte kızarıklık, kuruluk, şişme, içi su dolu kabarcıklar, kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterir. Kalıtsal olabileceği gibi harici nedenlere bağlı olarak da oluşabilen egzama, farklı türlerde meydana gelebilmektedir.
Egzamanın en çok görüldüğü organ ise, ellerdir. Kesin bir tedavisi olmayan egzama problemi kremlerle, kapsüllerle etki altına alınmaya çalışılmaktadır. Ayrıca bitkilerden yapılan doğal bitkisel yağlar da egzama belirtilerinin azalmasın büyük rol oynar. Peki, egzama belirtilerinin azalması için hangi bitkisel yağların kullanılması gerekir?
 
 
 

Üzüm Çekirdeği Yağı

 
 Anti – enflamatuvar özelliğe sahip olan üzüm çekirdeği yağı, cildi nemlendirme özelliğine de sahiptir. Egzamalı bölgeye uygulayarak kaşıntısının azalmasına neden olabilirsiniz. Böylece egzamanın kaşınma sonucunda daha da yıpranmasının önüne geçebilirsiniz.
 
 
 

Hindistan Cevizi Yağı


Cilt ve sağlık için önemi saymakla bitmeyen Hindistan cevizi yağı, egzama ateşlenmelerinde oldukça etkilidir. Egzamanın üzerine uygulayıp masaj yaparak iyice yedirilmesini sağlamalısınız. Ayrıca ezgamada oluşabilecek enfeksiyonlarında önüne geçmektedir. Düzenli kullanım sonucunda egzamanın belirtilerini azaltabilirsiniz.
 
 
 

Sarı Kantaron Yağı


Pek çok hastalığın tedavisinde başvurulan sarı kantaron yağı, egzama tedavisinde de başvurulan yağlar arasındadır. Kullanımı da oldukça basittir. Bir pamuk yardımıyla egzamalı bölgeye uygulamanız yeterli olacaktır.
 
 
 

Tatlı Badem Yağı


Cilde sağladığı faydalar dolayı kozmetik sektöründe de sıklıkla kullanılan tatlı badem yağı, egzama sonucunda oluşan cilt kuruluğunu giderir. Cildi nemlendirme ve çatlakları giderme özelliği bulunan tatlı badem yağını egzamanın üzerine uygularak gerginlik hissini geçirebilirsiniz.
 
 
 

Susam Yağı


Cilt rahatsızlıklarına iyi gelen susam yağı, egzama sonucunda oluşan kızarıklık, cilt tahribatı ve döküntüyü azaltır. Buna bağlı olarak cildin rahatlamasını ve nemlenmesini sağlar.
 
 
 

Nar Çekirdeği Yağı


Cilt problemlerinde oldukça etkili olan nar çekirdeği yağı, egzamanın iyileşmesinde ve belirtilerinin azalmasında büyük rol oynar. Ayrıca sedef, güneş yanağı gibi diğer cilt rahatsızlıklarında da cildi iyileştirir. Oluşan yara ve kesikleri iz bırakmadan iyileştiren nar çekirdeği yağı, bu belirtilerle öne çıkmaktadır.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!
‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©
İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.