MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hamileyken Yeşil Çay İçebilir miyim?

14-07-2022 15:49
Hamileyken Yeşil Çay İçebilir miyim?

Hamileyken Yeşil Çay İçebilir miyim?

Hamile bir kişinin hamile olmayan bir kişiden daha fazla sıvı içmesi gerekir. Bunun nedeni suyun plasenta ve amniyotik sıvının oluşmasına yardımcı olmasıdır. Hamileyseniz, kendi ihtiyaçlarınıza ve vücudunuza göre günde 8 ila 12 bardak su içmeye çalışmalısınız.

Hamileyken de kaçınmanız veya sınırlamanız gereken bazı yiyecekler vardır çünkü bunlar bebeğinize zararlı olabilir. Kafeinin etkileri nedeniyle çok fazla kahve içmemeniz konusunda doktorunuz tarafından uyarılmış olabilirsiniz.

Öte yandan yeşil çay, sağlık yararları için sıklıkla övülür. Ancak hamilelik sırasında güvenli midir?

Yeşil çay hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hamileyken ne kadar güvenle tüketebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Yeşil Çay Nedir?

Yeşil çay, normal siyah çay ile aynı bitkiden yapılır ve bitki çayı olarak kabul edilmez. Kahve gibi kafein içerir, ancak daha küçük miktarlardadır.

Yeşil çay, polifenol adı verilen yüksek konsantrasyonlarda antioksidanlar içerir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşır ve hücrelerinizdeki DNA'ya zarar vermelerini önler.

Yeşil çay çoğunlukla sudur ve fincan başına neredeyse hiç kalori içermez.

Yeşil Çayda Ne Kadar Kafein Var?

8 ons (oz) bir fincan yeşil çay, ne kadar güçlü demlendiğine bağlı olarak yaklaşık 24 ila 45 miligram (mg) kafein içerir.

Öte yandan, 8 oz kahve 95 ila 200 mg arasında kafein içerebilir. Başka bir deyişle, bir fincan yeşil çay, tipik bir fincan kahvenizdeki kafein miktarının yarısından daha azına sahiptir.

Yine de dikkatli olun: Bir fincan yeşil çay veya kahve bile az miktarda (12 mg veya daha az) kafein içerir.

Yeşil Çayı Hamilelikte İçmek Tehlikeli Midir?

Kafein uyarıcı olarak kabul edilir. Plasentayı serbestçe geçebilir ve bebeğin kan dolaşımına girebilir. Bebeğinizin kafeini metabolize etmesi veya işlemesi tipik bir yetişkine göre çok daha uzun sürer, bu nedenle doktorların kafeinin gelişmekte olan bebek üzerindeki etkisi konusunda endişeleri olmuştur.

Bazı eski araştırmalar, hamilelik sırasında kafeinli içecekler içmenin güvenliği hakkında çelişkili kanıtlar gösterse de, daha yakın tarihli 2021 araştırması, güvenli bir seviye olmadığını gösteriyor.

Yüksek düzeyde kafein tüketmek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere problemlere sebep olabilir:

 

·Düşükler

·Ölü Doğum

·Erken Doğum

·Düşük Doğum Ağırlığı

·Çocukluk Çağı Akut Lösemisi

Bir uyarıcı olduğu için kafein uyanık kalmanıza yardımcı olabilir, ancak aynı zamanda kan basıncınızı ve kalp atış hızınızı da yükseltebilir. İlk başta her şey yolunda olabilir, ancak hamileliğiniz ilerledikçe vücudunuzun kafeini parçalama yeteneği yavaşlar. Çok fazla içerseniz gergin hissedebilir, uyumakta zorluk çekebilir veya mide ekşimesi yaşayabilirsiniz.

Kafein aynı zamanda idrar söktürücüdür, yani su salmanızı sağlar. Kafeinin neden olduğu su kaybını dengelemek için bol su için.

Orta düzeyde kafein söz konusu olduğunda, ne kadar içebileceğiniz konusunda doktorunuzla konuşmalısınız. Buna yeşil çay ve diğer kafeinli içecekler dahildir. Doktorunuz size günde veya haftada birkaç kez bir fincan kadar içmeniz için onay verebilir.

Hamilelikte Ne Kadar Yeşil Çay Tüketmek Güvenlidir?

Bazı doktorlar, kafein tüketiminizi günde 200 mg'ın altına düşürmenizi isteyecektir. Doktorunuz bu yönergeleri onaylarsa, her gün bir veya iki fincan yeşil çay içebilirsiniz.

Doktorunuzun önerdiği limitlerin altında kalmak için genel kafein alımınızı izlediğinizden emin olun. Bu seviyenin altında kaldığınızdan emin olmak için tükettiğiniz kafeini de ekleyin:

·Çikolata

·Alkolsüz İçecekler Ve Gazozlar

·Siyah Çay

·Enerji İçecekleri

·Kahve

Bitkisel Çaylar Hamilelikte İçilebilir Mi?

Bitkisel çaylar, gerçek çay bitkisinden değil, bitkilerin aşağıdaki gibi kısımlarından yapılır:

·Kökler

·Tohumlar

·Çiçekler

·Meyve

·Yapraklar

Bugün piyasada pek çok bitki çayı var ve çoğunda kafein yok. Ama bu onların güvende oldukları anlamına gelir mi?

Bitkisel çayların çoğu hamile insanlarda güvenlik açısından araştırılmamıştır, bu nedenle dikkatli olmak en iyisidir.

Bazı bitkilerin sizin ve bebeğiniz için yan etkileri olabilir. Bazı bitki çayları çok miktarda tüketildiğinde rahmi uyarabilir ve düşüklere neden olabilir.

Hamilelik sırasında herhangi bir bitki çayı içmeden önce doktorunuza danışmanız en iyisidir.

Sonuç olarak:

Hamilelik sırasında kafeine karşı kanıtlar kesin olmasa da, doktorlar genellikle alımınızı günde 200 mg'ın altına düşürmenizi veya hatta tamamen kaçınmanızı önerir. Unutmayın, buna tüm kafein kaynakları dahildir.

Bir fincan tipik olarak 45 mg'dan daha az kafein içerdiğinden yeşil çay ölçülü olarak içilebilir, ancak emin olmak için doktorunuza danışmanız gerekir. Kafein içerebilecek herhangi bir şey yemeden veya içmeden önce ürün etiketlerini okuduğunuzdan emin olun. Demlenmiş buzlu yeşil çay, ortalama bir fincandan daha fazlasını içerebilir.

Son olarak, vücudunuzu dinleyin. Doktorunuz bir fincan yeşil çayın sorun olmadığını söylüyorsa ancak bu sizi gergin hissettiriyorsa veya iyi uyumanıza izin vermiyorsa, muhtemelen kafeinsiz bir versiyona geçmenin veya yeşil çayı tamamen bırakmanın zamanı gelmiştir.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!
‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©
İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.