MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sakinleştirici Bitkisel Çay Önerileri

14-09-2021 14:25
Sakinleştirici Bitkisel Çay Önerileri

Günümüzde stres, pek çok hastalığın temelini oluşturuyor. Bu yüzden insanlar stresle baş etmenin yollarını arıyor. Stresle baş etmenize yardımcı olacak doğal ve bir o kadar da sağlıklı bir yol var, bitkisel çaylar. Doğada insan sağlığı için oldukça faydalı bitkiler bulunuyor ve bu bitkilerden üretilen bitkisel çaylar yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği sayesinde insanları rahatlatıyor. Peki yoğun ve stresli geçen bir günün sonunda hangi bitkisel çayları içerek sakinleşebilirsiniz? İşte bu sorunun cevabı;

 

 

Melisa Çayı

 

Melisa çayı, öncelikle halk arasında sakinleştirici etkisiyle bilinmektedir. Doğal bir ağrı kesici özelliği de bulunan bu çay, sakinleştirici etkisinden dolayı stresi önler ve daha huzurlu bir gün geçirmenize yardımcı olur. Mevsim geçişlerinde sıklıkla karşılaşılan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların iyileşmesini hızlandırır.

 

 

Papatya Çayı

 

En çok sevilen çiçeklerden olan papatya, çayıyla da çok sevilmektedir. Yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliğe sahip olan papatya çayı stres, sinir, huzursuzluk, kaygı gibi problemlerin azalmasında büyük rol oynar.

 

 

Rezene Çayı

 

Bronşit ve bağırsak iltihabı gibi problemlere iyi gelmesiyle bilinen rezene çayı, sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Ayrıca baş ağrılarının giderilmesinde etkili olan çay, bebeklerde gaz problemini gidererek onların rahatlamalarına yardımcı olmaktadır.

 

 

Sarı Kantaron Çayı

 

Tıpkı melisa çayı sakinleştirici etkisi bulunan sarı kantaron çayı, stres konusunda en büyük destekçiniz olacaktır. Sadece stresin azalmasında rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda strese bağlı oluşan uykusuzluk, bağ ağrısı gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olarak sakinleşmenizi sağlar.

 

 

Limon Melisa Çayı

 

Stresli, yoğun ve yorgun bir günün sonunda rahat bir uyku çekmek için bir bardak limon melisa çayı tüketebilirsiniz. İçerisinde bulunan minerallerden dolayı sakinleştirici etkisi bulunan limon melisa çayı, düzenli tüketildiğinde gerginliği ve kas sıkışmalarını ortadan kaldırır.

 

 

Anason Çayı

 

Sakinleştirici özelliğe sahip olan anason çayını her gün bir bardak tüketerek kaygı, stres, evham gibi olumsuz ruh hallerini kendinizden uzaklaştırabilir ve daha huzurlu, dingin bir psikolojiye bürünebilirsiniz. Ancak tüketmeden önce doktorunuza danışarak sağlığınız için herhangi bir problem teşkil edip etmeyeceğini öğrenmeniz önerilir.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!

‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©

İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.