MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sedef Hastalığı İçin Bitkiler: Topikal Bitkisel Tedaviler

18-10-2022 19:25
Sedef Hastalığı İçin Bitkiler: Topikal Bitkisel Tedaviler

Sedef Hastalığı İçin Bitkiler: Topikal Bitkisel Tedaviler

Genel Bakış

Sedef hastalığı cildinizi etkileyen otoimmün bir durumdur. Başlıca belirtileri kırmızı veya gümüşi beyaz görünen pullu lekelerdir. Sedef hastalığı, nüfusun en az yüzde 2'sini etkiler ve sıklıkla psoriatik artrit adı verilen ilgili bir durum eşlik eder. Sedef hastalığı tedavi yöntemleri, topikal kremlerden ışık tedavisine ve oral ilaçlara kadar çeşitlilik gösterir.

Sedef hastalığını tedavi etmek için doğal ilaçları keşfetmek için giderek daha fazla araştırma yapılıyor. Bazı sedef hastalığı türlerini tedavi etmek için bitkilerin kullanımını destekleyen kanıtlar artıyor. İşte bilmeniz gerekenler.

Bitkiler

Oregon Üzümü

Oregon üzümü (Mahonia aquifolium) yaban mersini olarak da adlandırılır. Oregon üzümü, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bitkinin gövdesi ve yaprakları toz haline getirilebilir veya daha sonra topikal bir cilt kremi yapmak için kullanılan bir özüt halinde damıtılabilir. Topikal olarak kullanıldığında psoriatik alevlenmelerdeki kızarıklığı azalttığı bulunmuştur.

Etkili klinik çalışmalarda, cilt kremi %10 Oregon üzüm özütü içeriyordu. Krem, uygulama sırasında yanma hissine neden olabilir. Oregon üzümünü cildinizde kullanmanın birkaç yan etkisi vardır.

Sedef hastalığınız hafif ila orta derecede ise Oregon üzümü en iyi sonucu verir.

Nasıl kullanılır: Topikal bir cilt kremi olarak kullanın.

Indigo naturalis

Indigo naturalis, geleneksel Çin tıbbında kullanılan bir bitkidir. Ayrıca yüzyıllardır çivit rengi boya yapmak için kullanılmıştır.

Indigo naturalis damıtılarak bir yağ özüne dönüştürülebilir. Bu öz, tırnak sedef hastalığını tedavi edebilir. Bir çalışmada, 24 hafta boyunca her gün tırnak sedef hastalığında yağın kullanılması önemli bir iyileşme sağladı.

Bitki özü, vücudunuzun sedef hastalığı alevlenmesi olan diğer bölgelerinde de topikal olarak kullanılabilir.

Nasıl kullanılır: Tırnaklarınız için yağ olarak kullanın.

Aloe Vera

Aloe vera, yatıştırıcı ve serinletici özellikleri ile bilinen bir bitkidir. Aloe vera ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesine ve tahriş olmuş cildi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Sedef hastalığı, en az % 0,5 aloe içeren bir krem ​​kullanılarak aloe vera ile tedavi edilebilir. Mayo Klinik'e göre, kremi arka arkaya 5 gün boyunca günde 3 defaya kadar topikal olarak uygulamak iltihabı azaltabilir ve hafif bir sedef hastalığı alevlenmesinin giderilmesine yardımcı olabilir. Bu tedaviden 3 ila 4 hafta sonra, kızarıklığı önlemek için cildinize aloe tedavisine ara verin.

Nasıl kullanılır: Topikal krem ​​olarak kullanın.

Zerdeçal

Zerdeçal, zencefil bitkisi ile aynı ailenin bir parçasıdır. Aktif bileşenine kurkumin denir. Zerdeçal, bilim adamlarını sedef hastalığı tedavisi olarak incelemeye yönlendiren benzersiz anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Sedef hastalığı olan kişilerde yapılan bir çalışmada kurkumin içeren bir jel kullanıldı. Bu tedavi, topikal steroidler ve düşük süt ürünü diyeti ile karıştırıldı. Çalışmadaki insanlar sedef hastalığı semptomlarında çarpıcı bir iyileşme bildirdiler.

Nasıl kullanılır: Topikal jel olarak kullanın.

Kapsaisin

Kapsaisin, acı biberin etken maddesidir. Acı biberle tatlandırılmış yemek yediğinizde yanma hissi duymanızın nedeni budur. Hücrelerin "yanmasını" oluşturma yeteneği, aslında sedef alevlenmelerini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Altı haftalık bir çalışma sırasında topikal kapsaisin ile tedavi edilen orta ve şiddetli sedef hastalığı önemli ölçüde iyileşti.

Kapsaisin kullanmaya ilk başladığınızda, uygulama yerinde yoğun bir yanma hissi yaşayabilirsiniz. Ancak başarılı bir sedef hastalığı tedavisi çalışmasındaki insanlar, kapsaisin kremini kullanmaya devam ettiklerinde yanma rahatsızlığının azaldığını bildirdi.

Nasıl kullanılır: Topikal krem ​​olarak kullanın.

Potansiyel Risk

Bitkisel ilaçları kullanırken dikkatli olmak önemlidir. Botanik ürünler diğer ilaçlarınızla etkileşime girebilir. Örneğin, cildin bir bölgesine krem uygulamak, cildinizin topikal kortikosteroidlerden gelen aktif maddeleri daha kolay emmesine neden olabilir.

Alerjiler konusunda uyanık olmak da önemlidir. Bir sedef hastalığında kullanmadan önce, cildinizin sedef hastalığınızdan etkilenmeyen küçük bir bölümünde her zaman yeni bir topikal merhem veya krem test edin. Topikal bir kremden herhangi bir kızarıklık, kurdeşen veya kaşıntı varsa, o ürünü sedef hastalığı tedavisi olarak kullanmayın. Açık yarası olan bir bölgeye uygulamayın.

Sonuç

 Sedef hastalığı için bitkisel tedaviler umut vericidir. Araştırmacılar onlar hakkında daha fazla şey öğrenmeye devam ediyor. Ancak bitkisel tedavi, profesyonel tıbbi gözetimin yerini tutmaz. Sedef hastalığınızı alternatif bir tedavi ile tedavi etme konusunda başarılıysanız, önce doktorunuzla konuşmadan tedavi planınızın diğer kısımlarını durdurmayın.

 

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!

‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©

İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.