MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sedir Ağacı Esansiyel Yağı Nedir? Sedir Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

08-07-2022 18:39
Sedir Ağacı Esansiyel Yağı Nedir? Sedir Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

Sedir Ağacı Esansiyel Yağı Nedir?

Sedir ağacı esansiyel yağı, sedir ağaçlarının iğnelerinden, yapraklarından, kabuğundan ve meyvelerinden elde edilen bir maddedir. Dünyada bulunan birçok sedir ağacı çeşidi vardır. Sedir olarak adlandırılan bazı ağaçlar aslında ardıç ağaçlarıdır. Her ikisi de yaprak dökmeyen kozalaklı ağaçlardır.

Bu uçucu yağ, buhar damıtma, karbon dioksit damıtma ve soğuk presleme dahil olmak üzere çeşitli tekniklerle ekstrakte edilebilir. Tek başına satın alınabileceği gibi, böcek kovucu, kolonya, şampuan ve deodorant gibi ürünlerde de bileşen olarak kullanılır.

Sedir Ağacı Yağı Faydaları

Sedir ağacı yağı ve bileşenleri, potansiyel sağlık ve güzellik faydaları için hayvan ve insan çalışmalarında analiz edilmiştir. Sedir ağacı yağında bulunan bileşenler arasında cedrine, cedrol ve thujopsen bulunur. Bunlar aşağıdaki özelliklere sahip olabilir:

·Antiseptik

·Antienflamatuvar

·Antispazmodik

·Diüretik

·Böcek öldürücü

·Mantar önleyici

Yağın türetildiği ağaç, belirli koşullar için yağın yararlılığını etkileyebilecek olan bileşimini belirler.

Saç Dökülmesi İçin Sedir Ağacı Yağı

Alopesi areata, bağışıklık sisteminin saç köklerine saldırarak saç dökülmesine neden olan bir hastalıktır. Sedir ağacı, saç büyümesini iyileştirebilecek birkaç esansiyel yağdan biridir.

1998 tarihli küçük bir araştırma, alopesi areatalı kişilerin günlük saç derisine sedir ağacı, kekik, biberiye ve lavanta esansiyel yağlarının yanı sıra bir taşıyıcı yağ masajı verildiğinde önemli saç büyümesi yaşadığını göstermiştir. Bu karışım yedi aylık bir süre boyunca doğrudan kafa derisine uygulandı.

Saç Derisi Problemleri İçin Sedir Ağacı Yağı

Saç derinize sedir ağacı yağı ve taşıyıcı yağ karışımıyla masaj yapmak da kaşıntılı, dökülen saç derisini azaltmaya ve yatıştırmaya yardımcı olabilir. Bu, kepek ve kafa derisi egzamasını tedavi etmek için faydalı olabilir.

Şampuanınıza veya saç kreminize doğrudan dört ila beş damla sedir ağacı yağı eklemeyi de deneyebilirsiniz.

Cilt İçin Sedir Ağacı Yağı

Sedir ağacı yağı, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu, akne gibi cilt rahatsızlıkları için faydalı olabilir.

Bir vaka çalışması, geleneksel akne tedavilerine sedir ağacı yağı ilavesinin inatçı sivilceleri hafifletmek ve azaltmak için yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu bulgu anekdotsal kanıtlarla desteklenmektedir.

5 çay kaşığı komedojenik olmayan taşıyıcı yağa iki veya üç damla ekleyerek ve haftada bir veya iki kez 20 dakika cildinize uygulayarak sedir ağacı yağını sivilce tedavisi olarak kullanmayı deneyin. Yüz peelingine birkaç damla sedir ağacı esansiyel yağı da ekleyebilirsiniz. Alerjik reaksiyonunuz olmadığından emin olmak için önce bir yama testi yaptığınızdan emin olun.

Sedir ağacı yağı diğer cilt rahatsızlıkları için de faydalı olabilir. Örneğin, yara izlerinin görünümünü azaltabilir, küçük yaraları tedavi edebilir, artrit ağrısını hafifletebilir ve egzama semptomlarını hafifletebilir.

Uyku İçin Sedir Ağacı Esansiyel Yağı

Bir aromaterapi tedavisi olarak kullanıldığında, sedir ağacı yağı yatıştırıcı niteliklere sahip olabilir, bu da ara sıra uykusuzluğun hafifletilmesinde faydalı olmasını sağlar. Bir aromaterapi tedavisi olarak sedir ağacı yağı kullanmayı deneyin veya yatmadan önce sıcak bir banyoya birkaç damla ekleyin.

Anksiyete İçin Sedir Ağacı Yağı

Physiology and Behavior'da bildirilen bir hayvan çalışmasına göre, sedir ağacı yağındaki cedrol, ruh hali üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olabilir, bu da onu kaygı için faydalı hale getirir ve stresi azaltır.

Sedir Ağacı Esansiyel Yağı Nasıl Kullanılır?

Sedir ağacı esansiyel yağını kullanmanın birkaç yolu vardır. Bunlar şunları içerir:

Aromaterapi Tedavisi Olarak Sedir Ağacı Yağı

Sedir ağacı esansiyel yağını doğrudan şişeden solumayı veya bir havlu ya da bez üzerine az miktarda serpip yastığınızın altına yerleştirmeyi deneyin.

Ayrıca bir atomizer şişesine sedir ağacı yağı ekleyebilir ve evinizi nazikçe koklamak için kuru çiçeklere veya bir ampulün üzerine püskürtebilirsiniz.

Sedir ağacı yağını lavanta gibi diğer yatıştırıcı kokularla karıştırmayı deneyin.

Kolonya Olarak Sedir Ağacı Yağı

Sedir ağacı yağının yatıştırıcı, odunsu kokusu, onu kolonyalarda ve tıraş losyonlarında popüler bir bileşen haline getirmiştir.

Sedir ağacı esansiyel yağını kişisel kokunuz olarak kullanmak istiyorsanız, seyreltilmiş yağı nazikçe kulaklarınızın arkasına veya bileklerinize veya koltuk altlarınıza uygulayın. Halihazırda kullandığınız ürünlere de birkaç damla ekleyebilirsiniz.

Akne Tedavisi İçin Sedir Ağacı Yağı

Sivilce, siyah nokta veya beyaz nokta üzerinde leke tedavisi olarak sedir ağacı yağı kullanmayı deneyin. Yağı seyreltin, bir bez veya pamuk top kullanarak cildinize uygulayın ve durulamadan önce 10 ila 15 dakika bekletin.

Ayrıca kremler ve bazı büzücü maddeler gibi ticari olarak hazırlanmış tedavilere sedir ağacı yağı da ekleyebilirsiniz.

Pire Ve Güve Kovucu Olarak Sedir Ağacı Yağı

Topikal olarak uygulanan sedir ağacı yağı, kumaştan, insanlardan ve evcil hayvanlardan pire, kene ve güveleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Cildinize uyguluyorsanız veya evcil hayvanınız üzerinde kullanıyorsanız yağı seyrelttiğinizden emin olun. Ayrıca, bazı uçucu yağların evcil hayvanlar için tehlikeli olduğunu unutmayın. Kediniz, köpeğiniz veya başka bir hayvanınız üzerinde kullanmadan önce bir veteriner ile kontrol ettiğinizden emin olun.

Sedir ağacı yağının sivrisinekleri kovmada etkili olduğu gösterilmemiştir.

Sedir Ağacı Yağının Diğer Topikal Kullanımları

Sedir ağacı yağı, bir taşıyıcı yağ ile karıştırılarak saç derisi ve cilt masajı için kullanılabilir. Ayrıca yüz maskelerine ve keselere, losyonlara ve şampuanlara da eklenebilir.

Güvenlik Önlemleri

Sedir ağacı yağının neden olduğu cilt tahrişi raporları nadirdir.

Topikal olarak uygulamadan önce uçucu yağları daima bir taşıyıcı yağda seyreltin. Cildinizi tahriş etmediğinden emin olmak için yağı kullanmadan önce bir yama testi yapın.

Tüm uçucu yağlar gibi, sedir ağacı yağı da yutulduğunda tehlikeli olabilir.

Sedire alerjiniz varsa sedir ağacı yağı kullanmayın.

Sonuç Olarak

Sedir ağacı esansiyel yağı odunsu bir kokuya sahiptir. Birçok sedir ve ardıç ağacından elde edilir.

Sedir ağacı yağı nispeten güvenlidir ve birçok potansiyel kullanıma sahiptir. Bunlar arasında yaygın olanı alopesi areata için uygulamalarıdır. Akne gibi cilt rahatsızlıkları için de faydalı olabilir.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!
‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©
İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.


 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.