MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sindirim Enzimlerinin Faydaları Nelerdir

06-10-2022 10:23
Sindirim Enzimlerinin Faydaları Nelerdir

Sindirim Enzimlerinin Faydaları Nelerdir?

Enzim, hücre içinde bulunan bir protein türüdür.Enzimler vücutta kimyasal reaksiyonlar yaratır ve aslında yaşamı desteklemeye yardımcı olmak için kimyasal reaksiyonun hızını hızlandırabilir.

Enzimler vücutta doğal olarak üretilir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere önemli görevlere yardımcı olur:

  • kas yapmak
  • toksinleri yok etmek
  • sindirim sırasında yiyecek parçacıklarını parçalamak

Bir enzimin şekli işlevine bağlıdır.Isı, hastalık veya sert kimyasal koşullar enzimlere zarar verebilir ve şekillerini değiştirebilir.Bu olduğunda, bir enzim artık çalışmaz.Bu, enzimin desteklenmesine yardımcı olduğu vücut süreçlerini etkiler.

Uygun sindirim sistemi işlevi için enzimler gereklidir.

Bazı sindirim problemleriniz varsa enzimleri hap şeklinde de alabilirsiniz.

Birçok farklı sindirim enzimi türü olmasına rağmen, sindirim sırasında çok fazla iş yapan bir organ olan pankreasta üretilen üç ana tip vardır.Bu sindirim enzimleri, katalize etmeye yardımcı oldukları reaksiyonlara göre sınıflandırılır:

  • Amilaz, nişastaları ve karbonhidratları şekerlere ayırır.
  • Proteaz, proteinleri amino asitlere ayırır.
  • Lipaz, katı ve sıvı yağlar olan lipidleri gliserol ve yağ asitlerine parçalar.

amilaz

Amilaz çoğunlukla pankreasta üretilir, aynı zamanda salvar (tükürük) bezlerinde ve ince bağırsakta da üretilir.Ptyalin adı verilen bir tür amilaz, tükürük bezlerinde yapılır ve yiyecek hala ağzınızdayken nişastalar üzerinde hareket etmeye başlar.Yuttuktan sonra bile aktif kalır.

Pankreatik amilaz pankreasta yapılır ve ince bağırsağa iletilir.Burada nişasta moleküllerini şekerlere ayırmaya devam eder, bunlar da nihayetinde diğer enzimler tarafından glikoza sindirilir.Bu daha sonra ince bağırsağın duvarından vücudun kan dolaşımına emilir.

proteaz

Proteaz mide, pankreas ve ince bağırsakta üretilir.Kimyasal reaksiyonların çoğu mide ve ince bağırsakta meydana gelir.Midede pepsin, proteinlere saldıran ana sindirim enzimidir.Protein molekülleri ince bağırsağa ulaştığında diğer birkaç pankreas enzimi çalışmaya başlar.

lipaz

Lipaz pankreas ve ince bağırsakta üretilir.Anne sütünde, bebeğin emzirirken yağ moleküllerini daha kolay sindirmesine yardımcı olmak için bir tür lipaz da bulunur.Lipitler, uzun süreli enerji depolama ve hücresel sağlığı destekleme dahil olmak üzere birçok rol oynar.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!

‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©

İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.