MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Vertigo Belirtilerini Tedavi Etmek İçin Uçucu Yağları Kullanabilir misiniz?

07-10-2022 16:04
Vertigo Belirtilerini Tedavi Etmek İçin Uçucu Yağları Kullanabilir misiniz?

Vertigo Belirtilerini Tedavi Etmek İçin Uçucu Yağları Kullanabilir misiniz?

Neden denemeliyiz?

Uçucu yağlar bitki özleridir. Ezme veya buhar yoluyla bitkiler, özlerini ve kokularını zengin yağlara bırakır. Bu yağlar, mumlar da dahil olmak üzere çoğu aromaterapi ürününün temelidir.

Son yıllarda uçucu yağların kullanımı popülerlik kazanmıştır. Şimdi en popüler alternatif sağlık ilaçlarından biri. Uçucu yağlar, baş ağrılarından kesiklere ve sıyrıklara kadar çeşitli durumlar için tedaviler olarak lanse edilir.

Uçucu yağların faydaları

Uçucu yağlar, sizi rahatsız eden şeyi hafifletmenin doğal bir yoludur.

Bu yağlar tipik olarak belirli bir durumu tedavi edemese de semptomlarınızı hafifletebilir.

Yüzyıllar boyunca, uçucu yağlar zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlığı artırmanın doğal bir yolu olarak kullanılmıştır. Günümüzde birçok insan daha geleneksel ilaçlar yerine doğal ilaçlara bakıyor.

Lavanta ve papatya gibi uçucu yağlar, yaygın olarak stresi azaltıp uykuyu teşvik ettiği kabul edilmektedir. Bazı yağlar ayrıca iltihaplanma ve tahrişi tedavi edebilir.

Bazı ilaçların aksine, uçucu yağların kullanımı, vertigo gibi belirli bir durum için tedavi olarak görülmez. Bunun yerine, ilişkili semptomları hafifletmek için yağlar sıklıkla kullanılır.

Araştırmalar ne diyor?

Uçucu yağların kullanımı için bazı tıbbi temeller olmasına rağmen, çoğu kanıt güvenilmezdir. Birçok çalışma küçüktür ve kesin sonuçlar vermez. Uçucu yağları kullanmanın kalıcı yararlarını veya risklerini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bununla birlikte, birçok insan, uçucu yağların baş dönmesi, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi vertigo semptomlarından kurtulma sağlayabildiğini bulmuştur. Kullanılan belirli yağlardan bazıları şunlardır:

Melisa Yağı

2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre, melisa yağı ve melisa yaprakları, yüzyıllardır vertigo da dahil olmak üzere birçok durum ve semptom için bir tedavi olarak tıbbi olarak kullanılmıştır.

Nane Yağı

Su nanesi ve nane melezi olan nane bitkisi, yaygın bir aromaterapi kokusudur.

Menstrüel ağrı için nane yağı kullanımı üzerine 2013 yılında yapılan bir araştırma, bitkinin birkaç ilişkili semptomu azalttığını buldu. Bunlar, baş dönmesi ile de yaşanan mide bulantısı, baş ağrısı ve kusmayı içeriyordu.

Zencefil Yağı

Aynı 2013 araştırması, ağrılı adet semptomlarını tedavi etmek için zencefil yağı kullanan kadınların daha az mide bulantısı, baş dönmesi, kusma ve baş ağrısı yaşadığını buldu.

Bu çalışmada zencefil ve taşıyıcı yağ karışımı karın bölgesine masaj yapılarak uygulandı. Vertigo için, seyreltilmiş esansiyel yağı göğsün üst kısmında, boyunda ve şakaklarda kullanmayı düşünün.

Bu çalışmanın taze zencefil değil zencefil yağı kullandığını belirtmek önemlidir.

Marketlerden satın alınabilen taze zencefil de yüzyıllardır mide bulantısını ve mide bulantısını azaltmak için kullanılmaktadır.

Vertigo semptomları için uçucu yağlar nasıl kullanılır?

Uçucu yağlar başlıca iki şekilde kullanılır. Seyreltilmiş yağı cildinize masaj yapabilir veya soluyabilirsiniz.

Masaj

Uçucu yağlar çok konsantredir. Örneğin, bir kilo lavanta esansiyel yağı yapmak için 220 kilo lavanta çiçeği gerekir.

Yağlar çok güçlü olduğu için doğrudan cilde uygulamak tehlikeli olabilir. Cilt tahrişini önlemek için öncelikle uçucu yağı bir "taşıyıcı yağ” ile birleştirmelisiniz.

Taşıyıcı yağlar, yağın konsantrasyonunu seyrelterek cilt üzerinde daha nazik olmasını sağlar. En yaygın olarak önerilen taşıyıcı yağlar şunları içerir:

· Hindistan Cevizi Yağı

· Avokado Yağı

· Sızma Zeytinyağı

Birkaç damla esansiyel yağı daha fazla miktarda taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra, karışımın iki ila üç damlasını alnınıza ve boynunuzun arkasına masaj yapın.

Yağ karışımını yüzünüze ve boynunuza uygularken ekstra dikkatli olun çünkü bu bölgelerdeki cilt çok hassastır.

Cilt tahrişi veya alerjik reaksiyon mümkündür. Cildinizde bir yama testi yapmalısınız. Bir yama testi, geniş bir alanda kullanmadan önce yağa alerjiniz olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Nefes Almak

Bir kase sıcak suya birkaç damla esans yağı ekleyin. Yüzünüzü suyun üzerinde gezdirin (dokunmamaya dikkat edin). Başınıza ve kaseye bir havlu koyun. Birkaç dakika nefes alın.

Ayrıca odadaki bir difüzöre yağ damlaları da koyabilirsiniz.

 

Riskler Ve Uyarılar

Belirtildiği şekilde kullanıldığında, uçucu yağlar nadiren ciddi yan etkilere veya komplikasyonlara neden olur.

Bununla birlikte, cilde seyreltilmemiş uçucu yağ uygularsanız, ağrı, tahriş ve iltihaplanma yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, inhalasyon veya difüzyon yöntemleri ile daha az risk ilişkilidir.

Ayrıca uçucu yağları da ağızdan almamalısınız. Bu mide sorunları,baş ağrısı ve kusmaya yol açabilir.Bazı uçucu yağlar zehirlidir.

Vertigo İçin Diğer Tedaviler

Tedavi için en iyi yaklaşım, belirtilerinize ve vertigoya neyin neden olduğuna bağlıdır.

Hafif veya seyrek vertigo yaşarsanız, genellikle kendi kendine geçer. Sessiz, karanlık bir odada uzanmak herhangi bir semptomu hafifletmeye yardımcı olabilir. Doktorunuz ayrıca belirtilerinizi tedavi etmek için ilaç reçete edebilir.

Yatarken başınız dönüyorsa, iyi huylu paroksismal pozisyonel vertigo (BPPV) olarak bilinen belirli bir vertigo tipiniz olabilir.

BPPV'yi tedavi etmek için doktorunuz kanalit yeniden konumlandırma veya Epley manevrası olarak bilinen bir prosedür önerebilir. Bu prosedür, parçacıkları kulak kanallarınızdan sorun yaratmayacakları alanlara geri taşımayı amaçlarÇoğu insan bir veya iki tedaviden sonra rahatlama yaşayacaktır.

Doktorunuz size kanalit yeniden konumlandırma hareketlerini kendi başınıza nasıl yapacağınızı öğretebilir. Bu, doktorunuzun ofisine gidemiyorsanız, vertigonuzu bağımsız olarak tedavi etmenize yardımcı olabilir.

Vertigonuz şiddetlenirse ve yeniden konumlandırma tedavi seçeneği işe yaramazsa, cerrahi bir seçenek için aday olabilirsiniz.

Ameliyat sırasında cerrahınız kulağınızın semptomlarınızdan sorumlu kısmını bloke edecektir. Mayo Clinic'e göre, bu kemik tıkacı yerindeyken, insanların yaklaşık yüzde 90'ı semptomlarından başarılı bir şekilde kurtuluyor.

Şimdi Ne Yapabilirsin?

Birçok insan uçucu yağları büyük faydalarla kullanır. Vertigo semptomlarınızı hafifletmek için uçucu yağlar kullanmakla ilgileniyorsanız, bu ipuçlarını aklınızda bulundurun.

Güvenlir Bir Kaynak Bulun

Saf yağlar satan ve yağlarını diğer, daha az etkili ve potansiyel olarak tehlikeli ürünlerle seyreltmeyen bir kaynak bulmanız önemlidir.

Bir Aromaterapi Uzmanı Arayın

Uçucu yağlar dünyasına dalmadan önce bir aromaterapiste danışmak isteyebilirsiniz. Aromaterapistler. Sizi faydalı yağlara yönlendirmeye yardımcı olabilir ve bunları kullanmak için en iyi uygulamaları önerebilirler.

Bir Taşıyıcı Yağ Seçin

Taşıyıcı yağların çoğu hassas cilde sahip kişiler için uygundur, ancak kendinizi avokado yağıyla bulamadan önce, reaksiyonunuz olup olmadığını görmek için küçük bir cilt parçasını test edin. Bu şekilde, herhangi bir tepkiyi daha zahmetli hale gelmeden yakalayabilirsiniz.

Ve unutmayın, uçucu yağı doğrudan cildinize uygulamayın. Önce uçucu yağı bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeniz gerekir.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!

‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©

İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.