MENÜ
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ylang Ylang Esansiyel Yağı Hakkında

14-07-2022 14:13
Ylang Ylang Esansiyel Yağı Hakkında

Ylang Ylang Esansiyel Yağı Hakkında

Ylang ylang, Cananga ağacında (Cananga odorata) yetişen sarı, yıldız şeklinde bir çiçektir. Bu tropikal tür, Hindistan, Filipinler, Malezya, Endonezya ve Avustralya'nın bazı bölgeleri gibi Hint Okyanusu'nu çevreleyen ülkelere özgüdür. Ylang ylang'ın baş döndürücü, aromatik kokusu meyvemsi, çiçeksi ve zengindir.

Ylang ylang çiçeği, buhar damıtma yoluyla birkaç tür uçucu yağ yapmak için kullanılır. Yağlar kokularının yoğunluğuna göre değişir.

Ylang ylang ekstra, ylang ylang çiçeğinden elde edilen en güçlü uçucu yağdır. Bu yağ genellikle parfümlerde üst nota olarak kullanılır.

Daha az etkili uçucu yağlar, parfümde orta-baz notaları olarak ve kolonya, losyon, gıda aroması ve sabun gibi ürünler yapmak için kullanılır. Ylang ylang'ın en ince şekli genellikle Cananga yağı olarak bilinir.

Kullanımları

·Ruh halini artırmak,

·Depresyonu azaltmak,

·Kaygıyı hafifletmek,

·Düşük kan basıncı sağlamak,

·Kalp atış hızını azaltmak,

·Ciltte ve kafa derisinde yağ üretimini uyarmak,

·Uçan böcekleri kovmak ve böcek larvalarını öldürmek.

Bazı insanlar ylang ylang yağını afrodizyak olarak ve cinsel uyarım için kullanırlar, ancak bu alandaki faydaları öncelikle anekdotsaldır.

Ylang ylang ayrıca aşağıdaki durumlar için geleneksel, bitkisel bir tedavi olarak kullanım geçmişine sahiptir:

·Mide rahatsızlığı

·Romatizma

·Gut

·Sıtma

·Baş ağrısı

·Zatürre

Ylang Ylang Faydaları

Ylang ylang'ın kanıtlanmış bazı faydaları vardır ve bazı kullanımları anekdot niteliğinde kanıtlarla belirtilmiştir.Örneğin:

Küçük bir araştırma, ylang ylang'ın cilde uygulandığında veya solunduğunda kaygıyı azalttığını ve benlik saygısını artırdığını buldu. Ylang ylang'ın ruh hali üzerindeki faydalı etkisi başka çalışmalarda da tekrarlanmıştır ve aynı zamanda anekdotsal kanıtlarla da doğrulanmıştır.

Başka bir çalışma, ylang ylang inhalasyonunun, sağlıklı erkeklerde sistolik ve diyastolik kan basıncı hızlarını ve ayrıca kalp hızını önemli ölçüde azaltarak yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğunu buldu.

Ylang ylang, antibakteriyel, antifungal ve antienflamatuar özelliklere sahip bir bileşik olan linalool içerir. Bir mantar enfeksiyonu olan Candida albicans'ı azaltmada etkili olduğu gösterilmiştir.

Dünyanın birçok yerinde, ylang ylang çiçekleri ezilerek macun haline getirilir ve astımı tedavi etmek için inhalan olarak kullanılır.

Ylang ylang çiçekleri kurutulduğunda Asya'daki ülkelerde sıtma semptomlarını tedavi etmek için kullanılır.

Ylang ylang, cinsel isteği artırmak ve cinsel kaygıyı azaltmak için halk ilacı olarak kullanılır.

Ylang Ylang Yan Etkileri

Ylang ylang, isoeugenol gibi birkaç alerjen içerir. Kontakt dermatit ile bağlantılıdır ve topikal olarak uygulandığında cildi tahriş edebilir.

Herhangi bir uçucu yağda olduğu gibi, cilde tam güçte ylang ylang uygulamayın. Ylang ylang, vücudun, yüzün veya kafa derisinin geniş bir bölgesinde kullanılmadan önce bir taşıyıcı yağ ile karıştırılmalıdır ve yama testi yapılmalıdır.

Ylang ylang, köpekler ve kediler için zehirlidir. Ylang ylang'ı evcil hayvanınızın derisine, pençelerine veya kürküne uygulamayın ve evcil hayvanınızın yalayabileceği veya soluyabileceği yerlerde kullanmadığınızdan emin olun.

Ylang ylang, gıda katkı maddesi olarak kullanıldığında şu anda güvenli kabul edilmektedir. Bununla birlikte, içeriğindeki maddelere alerjiniz varsa, bundan tamamen kaçınmanız sizin için en iyisi olabilir.

Ylang Ylang Esansiyel Yağı Formları

Ylang ylang uçucu bir yağ olarak satın alınabilir. Bazı durumlarda, damıtma işlemi sırasında sıralamasına göre etiketlenebilir:

Ylang ylang extra, en güçlü kokuyu üretir, ancak hızla dağılır.

1, 2 veya 3 numaralı ylang ylang esansiyel yağları, bu sırayla daha az güçlü kokulara sahiptir, ancak daha yoğun ve daha uzun ömürlüdür. Cananga yağı (ylang ylang 3) en ince kokuya sahiptir.

Ylang ylang tam esansiyel yağı, ekstradan 3'e kadar dört koku seviyesinin tümünü içerir.

Ylang ylang ayrıca cilt ve saç için birçok ticari ürünün yanı sıra kokulu mumlarda, masaj yağında, parfümlerde ve kolonyada bir bileşen olarak bulunabilir.

Ylang Ylang Nasıl Kullanılır?

Ylang ylang, bir taşıyıcı yağ ile karıştırılarak kuru cilt bakımı ve masaj için kullanılabilir. Yağ üretimini teşvik etmek ve kuruluğu azaltmak için kafa derisine de sürülebilir. Ylang ylang bazı insanlar için rahatsız edici olduğundan, her zaman önce bir yama testi yapın ve kullanmadan önce 24 saat bekleyin.

Her zaman seyreltin. Topikal olarak kullanmak için, her bir çay kaşığı taşıyıcı yağ için bir damla esans yağı ekleyin.

Uygun şekilde saklayın. Opak, cam bir kapta serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Ylang ylang uzun bir raf ömrüne sahiptir, bu nedenle bir yıl veya daha uzun süre saklamak için birkaç parti yapabilirsiniz. Ancak, asla son kullanma tarihi geçmiş veya kokuşmuş bir yağ kullanmayın.

Bir yağ difüzöründe su ile kullanın. Ylang ylang, bir oda difüzörü kullanılarak aromaterapi tedavisi olarak da solunabilir.

Sonuç Olarak

Ylang ylang meyveli, tatlı bir kokuya sahiptir ve birçok parfüm ve kozmetik ürününde popüler bir bileşendir.

Ylang ylang, bazı insanlarda kaygıyı hafifletmek ve kan basıncını düşürmek gibi bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış çeşitli faydalara sahiptir. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, sakinleştirici etkisinin aynı zamanda rahatlama ve baş ağrısı gibi durumlar için faydalı olabileceğini göstermektedir.

Ylang ylang birkaç alerjen içerir ve cilt üzerinde dikkatli kullanılmalıdır.

Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!
‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©
İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek bitkisel destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.